Frøkenen fra Hald

Frøkenen-fra-HaldErik Harbo: Frøkenen fra Hald. Årets boggave 2008. Historien om Blichers barndomsveninde Charlotte Amalie Schinkel, der trodsede sin faders vilje og giftede sig med sin elskede søløjtnant Martinus Braëm. Bogen rummer også hendes Bekendelser trykt sammen med novellen Eneste Barn fra 1842, samt breve og baggrundsstof. Desuden et kapitel om slægten Braëm, skrevet af Charlottes tipoldebarn Steen Vedel. Nyillustreret af Jette Jørgensen med 10 mesterlige fotogravurer. 250 sider, rigt illustreret med billeder fra samtiden samt fotos. Bogen er udkommet på Gyldendal i et samarbejde med Blicher-Selskabet og en række museer og foreninger i Viborg-området, bl.a. Viborg Stiftsmuseum, Blicheregnens Museum, Blichermuseet på Herningsholm/Herning Museum, Historisk Samfund for Viborgegnen, Dollerup Lokalhistorisk Forening og Hald Hovedgaard.

Hent bestillingsliste eller bestil på info@blicherselskabet.dk