Sommerreise i Sverrig og Svithiod

Sommerreise i SverrigBlicher nedskrev i august 1836 sine erindringer om den herlige rejse til Sverige. Svithiod-digtene udkom i januar 1837. 20 smukke stærke indtryk af et land, der var nyt for ham og en befolkning, han følte kom ham i møde og som bidrog med deres frihedsidealer til at vække liberale tanker i Blichers sind. Først i 1841 er han klar med Sommerreise i Sverrig Aar 1836. I mellemtiden havde han ladet sig inspirere til Himmelbjergmøderne igennem de næste seks år fra 1839.

Bogen er på fremragende måde planlagt og redigeret af museumsleder Hans Kruse, Thorning, og det er ham, som har fået ideen med at bruge O.J. Rawerts 54 farvelagte tegninger.

Det flotte udstyr har Sven Reiner Johansen ansvaret for.  Rejsebeskrivelsen er kun genudgivet en gang før i forbindelse med Samlede Skrifter (1920-33)

Læs Blichers formidable beskrivelse af rejsen på den næsten nyåbnede Götakanal med Trollhättan, hans oplevelser i Uppsala, hans vidunderlige skildring af diligenceturen fra Helsingborg over Göteborg til Stockholm og ikke mindst de herlige dage i Stockholm, hvor han besøger de prægtige kongeslotte, kirker og parkerne Haga og Djurgården med deres mange minder om Bellman, en digter som Blicher satte meget højt. Udgivet i samarbejde med Gyldendal og støttet af en række fonde.

Hent bestillingsliste eller bestil på info@blicherselskabet.dk