Selvbiografi St.St. Blicher
En selvbiografi er som regel en beskrivelse af et livsforløb.
Blichers er så meget andet: Studier i rekordfart, en original måde at hænge sig på, øjenvidnebeskrivelse af Københavns bombardement, en drengs bekendtskab med Gud Amor, en tur over Storebælt i en synkefærdig jolle og meget mere. Vigtige perioder i hans liv forbigås, mens andre hændelser beskrives udførligt som var det novellestof.
Læs hele indlægget her!
Steen Steensen Blichers Barndom og Ungdom…
Blicherforskeren lektor Hans Hansen (1869-1925) udsendte i 1898 Studier over Steen Steensen Blicher. I 1902 kom 1. del af hans Blicher-biografi: Steen Steensen Blichers Barndom og Ungdom.
Læs hele indlægget her!
Samhørigheden. Steen Steensen Blicher og Søren Kirkegaaard
Blichers Jylland
I sin guide til Blichers Jylland, foretager Poul Bangsgaard en rejse i Blichers fodspor i et ubrudt stræk fra Randlev, nord for Horsens, til Grenaa – en rejse på 470 km med 29 destinationer, der har det til fælles, at de alle knytter sig til Blichers liv og forfatterskab.
Læs hele indlægget her!
Blicher-Selskabet gennem 70 år 1951-2021
Operasanger og tidligere formand for Blicher-Selskabet Erik Harbo har skrevet en imponerende logbog over selskabers 70 årige historie.
Læs hele indlægget her!
Frøkenen fra Hald
Historien om Blichers barndomsveninde Charlotte Amalie Schinkel, der trodsede sin faders vilje og giftede sig med sin elskede søløjtnant Martinus Braëm
Læs hele indlægget her!
Blicher og Samfundet – Gordon Albøge
I Blicher og Samfundet søger Gordon Albøge tilbage til kilderne, såvel i Blichers samtid som hos de forskere, der i 150 har skrevet om Blicher.
Læs hele indlægget her!
St. St. Blicher og Himmelbjerget – Himmelbjergfesternes historie
Den danske Grundlov var Blichers artikler og hans Himmelbjergmøder i de sidste leveår med til at bringe for dagen.
Læs hele indlægget her!
Mesterfortællinger. Blichers noveller som værklæsning
Blichers noveller som værklæsning er en ny tilgang til at læse og analysere St. St. Blichers tre store noveller ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” (1824), ”Sildig opvågnen” (1828) og ”Præsten i Vejlby” (1829).
Læs hele indlægget her!
Den Blicherske novelle
Skrevet af Søren Baggesen, der har dedikeret en stor del af hans arbejdsliv som professor i tekstvidenskab på Roskilde Universitet, til at forstå og analysere Blicher som fortæller og forfatter.
Læs hele indlægget her!